OSTAVILA VERENIKA DA BI S MIKOM DŽEGEROM VODILA LJUBAV 4 PUTA DNEVNO: On da bi je preboleo skinuo devojku sinu i oženio

Džeri Hol, nekada najlepša žena na svetu, supermodel i glumica ogolila je svoj život u svojoj autobiografiji za koju je dobila enormnu svotu novca. Jedan od najupeštaljivijih delova jeste upravo život sa Mikom Džegerom, o kojem gruže glasine da je svoju zavisnost od droge zamenio prekomernim intimnim odnosima. Naime, baš zbog ove rok zvezde raskinula je veridbu sa legendom pop muzike – Brajanom Ferijejm, nekada frontmenom grupe „Roxy Music“, a danas solo pevačem i strastvenim zaljubljenikom u horoskop.

„U leto 1976. Mik Džeger je pozvao mene i mog verenika Brajana Ferija na večeru. Brajanu je laskala njegova pažnja, ali sam takođe mogla da vidim da je Mik oduševljen samnom. To nije moglo biti lepo veče za Brajana. Na kraju večeri, Mik je očešao svoju nogu o moju. Osetila sam električni udar. Nakon toga bi se Mik pojavio u našoj kući. Bio je toliko drugačiji od Brajana, on bi skakao okolo i šalio se, a Brajan bi postao nervozan. Jednom je Mik počeo da me juri oko stola za stoni tenis, pokušavajući da me poljubi. Brajan je ušao i isterao ga. Mik je počeo da ostavlja poruke na našoj telefonskoj sekretarici, govoreći: „Zdravo, Brajane, hajmo ponovo.“ Ali Brajan mi je rekao: „Nikad više neću izaći s njim. Sve što taj hoće je da te gleda.’

Džeri Hol
foto: Profimedia

Provela sam poslednje tinejdžerske godine sa Brajanom. Često sam bila glasan i buntovna. Brajan je pokušao da sreže to u korenu i ponekad sam mu to zamerala. Sada sam zatekkla sebe kako razmišljam o Miku – i to me je zabrinulo …

Rođena sam u Teksasu 1956. godine, kao jedna od pet sestara. Moj tata je bio ratni heroj, ali njegova vojna karijera se završavala. Imao je problema da se navikne na civilni život i postao je kockar, u jednom trenutku izgubivši našu kuću u igri pokera. Na kraju je dobio posao da vozi opasne hemikalije širom zemlje.

Ideja da budem model počela je kada sam bila pozvana na jednu žurku. Dečak mi je dao LSD, a da mi nije rekao šta je to. Zaključala sam se u kupatilu i nisam htela da izađem, ne znajući šta mi se dešava. Sve čega se sećam je gledanje u ogledalo i razmišljanje: „Stvarno si lepa. Trebalo bi da budeš model.’

Džeri Hol
foto: Profimedia

Agent u Dalasu mi je dao posao, ali je rekao da sam previsoka i egzotičan za Teksas. Mislila je da ću dobiti više poslova u Njujorku ili Evropi. Tako sam nekoliko nedelja pre svog 17. rođendana otišala od kuće sa rancem punim mamine odeće i odletela u Pariz, a zatim u Sen Trope. Potrošila sam previše novca na ružičasti metalik heklani bikini i smešne ružičaste i srebrne cipele sa platformom. Prvog jutra na plaži, mora da sam se izdvojila iz gomile – visoka sa dugom plavom kosom i šokantnim ružičastim ansamblom.

Nekoliko sati kasnije zaustavio me je čovek i pitao: „Da li bi volela da budeš model u Parizu?“ Tako je sve počelo. Dobila sam dobrog agenta i upoznala sam se sa legendarnim fotografom Helmutom Njutnom, koji mi je pružio prvi veliki uspeh. Ubrzo sam se našla na naslovnicama časopisa „Elle“ i „Vogue“. Kada sam prošla pored kioska i videla svoje lice, uvek sam bila zapanjena. Uz svu pažnju koju sam dobijala u Parizu, glas se proširio i dalje.

Ajlin Ford, koja je posedovala „Ford Models“, naterala me je da se preselim u Njujork krajem 1974. godine. Pojavila sam se na stotinama naslovnica stranica. Jedno senzacionalno fotografisanje na Jamajci sa modnim fotografom veteranom Normanom Parkinsonom proizvelo je dve naslovnice Vogue-a. Jedan čovek je bio posebno impresioniran. Nakon što sam videla fotografije, rok zvezda Brajan Feri me je zamolio da se pojavim na naslovnoj strani njegovog novog albuma „Siren“.

Džeri Hol
foto: Profimedia

Brajan je bio na vrhuncu svoje slave kada sam stiga u London uoči snimanja u leto 1975. Volela sam Roxy Music i mislila sam da Brajan ima najlepši glas, srceparajuće dirljiv i seksi. Jedan pogled na njegovo elegantno, zgodno lice i zaboravila sam na Njujork. Prve noći u Londonu, izveo me je na večeru u crnom Jaguaru sa kožnim sedištima. Kada je menjao brzine, njegova ruka je skoro okrznula moja kolena – bilo je dosta hemije između nas.

Snimanje albuma je bilo u Velsu, gde smo odseli u malom hotelu na obali mora. Posle večere, otišla sam u krevet i nakovrdžala kosu za posao sledećeg dana. Bila sam ušuškana u krevetu u spavaćici kada mi je Brajan pokucao na vrata. Pustila sam ga unutra.

Seo je na stolicu pored kreveta i pitao da li je moja soba u redu. Rekla sam da jeste, pitajući se kako sam glupo izgledala noseći viklere. Tada se Brajan nagnuo i poljubio me, poželeo laku noć i otišao. Njegov poljubac je bio divan.

Tako sam dobro spavala te noći. Od mene se zahtevalo da sviram sirenu iz grčke mitologije. Bio je topao dan i vulkanske stene na kojima sam ležala bile su neprijatne. Brajan je držao kišobran iznad moje glave tokom pauza da bi zaustavio moje znojenje. Posle toga Brajan me je pozvao da ostanem u njegovoj kući u Londonu dok se ne vratim u Njujork, a tokom tih nekoliko dana Brajan i ja smo se zaljubili jedno u drugo. Ja sam imala 19, a on 30 godina.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *