Uhapšen poznati glumac koji je vodio seks kult zbog strašnog zlostavljanja

Glumac iz legendarnog filma „Ples sa vukovima“ Nejtan Čejsing Hors (46) priveden je u policijski pritvor nakon što su pripadnici specijalne policijske jedinice izvršile raciju u njegovoj kući u severnom Vegasu, gde navodno živi sa svojih pet žena.

Policija Las Vegasa uhapsila je u utorak bivšeg glumca koji je optužen za vođenje seks kulta i zbog navodnog seksualnog napada na indijanske devojčice od 13 godina tokom dve decenije, pokazuju policijski zapisi.

Glumac iz legendarnog „Ples sa vukovima“ Nejtan priveden je u policijski pritvor nakon što su pripadnici specijalne policijske jedinice izvršile raciju u njegovoj kući u severnom Vegasu, gde navodno živi sa svojih pet žena.

Nejtan, poznat po ulozi mladog pripadnika plemena Sijuksa u filmu Kevina Kostnera iz 1990. godine, uhapšen je nakon višemesečne istrage podstaknute dojavom koju je policija dobila u oktobru 2022.

Čejsing Hors je navodno zlostavljao najmanje šest žrtava, otkrili su istražitelji, prema nalogu za pretres od 50 stranica koji je pribavio Asošiejted pres.Optužbe za seksualno zlostavljanje protiv optuženog vođe kulta datiraju iz ranih 2000-ih i obuhvataju više država, uključujući Montanu, njegovu matičnu državu Južnu Dakotu i Nevadu – u kojoj je živeo poslednjih 10 godina.

Čejsing Hors je pripadnik plemena Sikangu Sijuks iz nacije Lakota, privukao je sledbenike iz plemena širom u SAD-u i Kanadi koji su verovali da je on „Lekar“ i „Sveta osoba“ koji može da komunicira sa višim bićima i izvodi ceremonije isceljenja.

– Nejtan Konj koji juri je koristio duhovne tradicije i njihov sistem verovanja kao oruđe za seksualno zlostavljanje mladih devojaka u brojnim prilikama – navodi se u dokumentu.

Sledbenici kulta „The Circle“ ponudili su svoje mlade ćerke Nejtanu da ih uzme za žene. Jedna devojka mu je navodno ponuđena na „poklon“ kada je imala 15 godina, a druga se udala za njega kada je napunila 16 godina.

Navodno je proteran iz rezervata Fort Pek u Poplaru u Montani 2015. zbog optužbi za trgovinu ljudima, navodi se u nalogu. Optužen je terao na prostituciju mlade starosedelačke devojke nudeći ih za seks drugim muškarcima koji su mu navodno platili.

Najmlađa od njegovih navodnih žrtava imala je samo 13 godina. U nalogu se takođe navodi da je Čejsing Hors navodno snimao svoje seksualne napade na žrtvama. Hapšenje bivšeg glumca dolazi kada su tužioci i zakonodavci širom SAD počeli da posvećuju veću pažnju zločinima nad ženama starosedelaca, uključujući trgovinu ljudima i ubistva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *